EUROVISION 2015: Voltaj va intra în finală pe poziţia 20

Autor: Madalina Cerban Postat la 22 mai 2015 266 afişări

Trupa Voltaj, care va reprezenta România în finala EUROVISION 2015, ce se va desfăşura sâmbătă, la Viena, va intra în concurs pe poziţia 20, informează Televiziunea Română.

După încheierea celei de-a doua semifinale, organizatorii Eurovision 2015, European Broadcasting Union (EBU) şi ORF, au anunţat ordinea intrării în concurs pentru cele 27 de ţări finaliste, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de TVR.

România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia "De la capăt/ All Over Again", va intra în competiţie pe poziţia 20, după Letonia şi înainte de Spania.

Românii pot urmări spectacolul de sâmbătă în direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe www.tvrplus.ro.

Atunci, publicul din 40 de ţări "#voltează20" pentru piesa "De la capăt", după cum îşi invită trupa Voltaj fanii.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Finala Eurovision va fi precedată, de la ora 21.00, de emisiunea "Viena, venim!", prezentată de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu şi Ioana Voicu.

Mihai Trăistariu, Paula Seling, Dan Manoliu şi Mihai Pocorschi sunt cei care vor introduce telespectatorii TVR 1, TVR HD şi TVRi în atmosfera acestui eveniment muzical. Într-un cadru relaxat, în Berăria H, cei patru invitaţi ai Irinei, Florinei şi Ioanei îşi vor povesti experienţele legate de Eurovision, comentează concursul din acest an şi parcursul trupei Voltaj. Tot la "Viena, venim!", telespectatorii vor vedea mesajele băieţilor de la Voltaj, în direct, înaintea concursului, precum ăi mesaje de la telespectatori. Emisiunea va fi transmisă şi online, pe TVR+.

Joi, trupa Voltaj a cântat pentru fanii Eurovision în piaţa din faţa Primăriei Vienei, unde reprezentanţii României au fost încurajaţi şi aplaudaţi chiar şi în timpul probelor de sunet. Sute de oameni s-au adunat la Eurovision Village, unde au cântat şi au dansat pe piesele trupei Voltaj. După concert, membrii trupei au fost asaltaţi de spectatori, pentru interviuri, fotografii şi autografe.

După-amiază, membrii delegaţiei României s-au întâlnit cu românii din Austria la standul Institutului Cultural Român (ICR) de la cinematograful Urania din Viena, pentru o sesiune de autografe şi fotografii. Românii din Viena i-au primit călduros, au fredonat cu Voltaj refrenul "De la capăt" şi s-au fotografiat cu artiştii. La plecare, băieţii au întâlnit-o pe Getty Caspers, cea care, în 1975, aducea trofeul Eurovision în Olanda. Artista a stat de vorbă cu reprezentanţii României şi le-a oferit câteva "ponturi" despre participarea la concursul muzical european.

Telespectatorii TVR pot fi în continuare alături de ei, urmărind "Agenda Eurovision 2015". Emisiunea ce însoţeşte pas cu pas trupa Voltaj la Viena poate fi văzută atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 21.00, cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VOLTAJ,
EUROVISION,
TVR
/actualitate/eurovision-2015-voltaj-va-intra-in-finala-pe-pozitia-20-14317250
14317250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.