Elveţienii de la Swisspor cumpără producătorul român de materiale termoizolante BriothermXPS cu afaceri de 185 mil. lei în 2022

Autor: Cristina Bellu Postat la 14 noiembrie 2023 68 afişări

Elveţienii de la Swisspor cumpără producătorul român de materiale termoizolante BriothermXPS cu afaceri de 185 mil. lei în 2022

Grupul elveţian Swisspor, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori, fabricanţi şi furnizor de produse şi servicii pentru eficientizarea energetică şi anveloparea estetică a clădirilor, a semnat pentru achiziţia producătorului român de materiale termoizolante BriothermXPS, cu afaceri de 184,7 mil. lei în 2022.

Tranzacţia este în curs de derulare, după semnare fiind necesară îndeplinirea unor condiţii, inclusiv aprobarea Consiliului Concurenţei, potrivit KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii, KPMG Advisory şi KPMG Tax, care asistă swisspor Group în preluare.

Laura Toncescu, Head of KPMG Legal, şi Dragoş Iamandoiu, Senior Managing Associate, KPMG Legal, au coordonat asistenţa juridică privind realizarea tranzacţiei, acţionând pentru swisspor Group cu suportul colegelor Sandra Frunzulică (Managing Associate), Andreea Liviţă (Managing Associate), Adina Popescu (Senior Associate) şi Lavinia Nistor (Senior Associate).

KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii a lucrat în echipe integrate de avocaţi şi consultanţi, împreună cu echipa KPMG Advisory, coordonată Elena Surdeanu, Partener Asociat, precum şi KPMG Tax, coordonat de René Schöb – Partener, Head of Tax and Legal.

Concilium Consulting, echipa coordonată de Vlad Năstase şi Dan Weiler, a fost consultantul tranzacţiei care a asistat swisspor Group în procesul de M&A.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.