Elevii români, patru medalii, locul întâi în Europa şi locul şase în lume, la Olimpiada de Chimie

Autor: Departamentul Social Postat la 29 iulie 2015 94 afişări

Elevii români au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie care a avut loc la Baku, în Azerbaijan, rezultat cu care echipa României s-a clasat pe locul întâi în Europa şi pe locul şase în lume, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru, absolvent al Colegiului Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, laureat cu argint la ultimele două ediţii, şi Andrei Iliescu, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele 10 locuri ale concursului.

Medalia de argint a fost obţinută de Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric, absolvent al Colegiului Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, premiat şi la ediţia de anul trecut, cu argint.

Trei dintre componenţii echipei prezente la Baku, Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu-Gerea, şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel - medalii de aur şi argint- şi la Olimpiada Internaţională de Chimie "D. Mendeleev" din primăvara acestui an.

Cu cele patru medalii obţinute la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20-29 iulie, la Baku, echipa României s-a clasat pe locul întâi în Europa şi pe locul şase în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante, a precizat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OLIMPICI,
MEDALII,
CHIMIE
/actualitate/elevii-romani-patru-medalii-locul-intai-in-europa-si-locul-sase-in-lume-la-olimpiada-de-chimie-14652248
14652248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.