Donald Trump afirmă că ar putea fi inculpat în ancheta privind violenţele produse la Capitoliu

Autor: Mihai Draghici Postat la 18 iulie 2023 20 afişări

Donald Trump afirmă că ar putea fi inculpat în ancheta privind violenţele produse la Capitoliu

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat în scrutinul prezidenţial din 2024, a anunţat marţi că a fost înştiinţat oficial că riscă să fie inculpat în ancheta privind violenţele produse la sediul Congresului în ianuarie 2021.

Donald Trump a declarat marţi, conform site-ului Axios.com, că a primit o scrisoare oficială din partea procurorului special Jack Smith. "Mi s-a transmis că sunt vizat de investigaţia unui juriu federal privind violenţele din 6 ianuarie şi că am la dispoziţie un timp foarte scurt, patru zile, pentru a mă prezenta la instanţă, ceea ce înseamnă aproape de fiecare dată detenţia temporară şi inculparea", a afirmat Donald Trump.

Biroul procurorului special Jack Smith nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Nu se cunoaşte natura potenţialelor acuzaţii. Procurorul general din SUA, Merrick Garland, i-a încredinţat anul trecut procurorului special Jack Smith ancheta privind presupuse acţiuni ale lui Donald Trump de a obstrucţiona transferul constituţional de putere după scrutinul prezidenţial din 2020, câştigat de Joseph Biden.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
politică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.