Doar în România: Aduşi cu targa la ghişeu pentru că funcţionarii nu voiau să le elibereze adeverinţe

Postat la 31 august 2017 1746 afişări

Doar în România: Aduşi cu targa la ghişeu pentru că funcţionarii nu voiau să le elibereze adeverinţe

Circ regizat şi pus în scenă la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor. Pentru că luni a cerut, prin interpuşi, adeverinţe de asigurat pentru câteva persoane pe care le cazează la Dumbrava şi la Tinca, dar nu le-a primit întrucât legea permite eliberarea acestor acte fie direct persoanelor, fie unor împuterniciţi ai acestora, un localnic a adus miercuri dimineaţă, cu maşinile proprii, pe targă şi pe saltele, patru „pacienţi” pe care apoi i-a întins în holul instituţiei, scriu cei de la ebihoreanul.ro

„Sunt oameni care nu se pot deplasa. Am cerut de la CAS adeverinţe de asigurat, pentru că şi-au pierdut cardurile de sănătate şi trebuie duse la medic, dar mi s-a spus să le aduc aici, chiar dacă nu sunt transportabile şi au şi handicap psihic”, a declarat Viorel Paşca jurnaliştilor, pe care i-a înştiinţat cu o zi înainte despre gestul său.

„Am cerut să fie aduşi la Oradea cu ambulanţa. Iniţial cei de la ambulanţă au fost de acord, apoi au spus că nu pot aduce oamenii decât pe bani, apoi că deloc. Am hotărât să-i aducem noi”, a adăugat bărbatul, însoţit de nora şi de fiul său, precum şi de trei femei, dintre care una a afirmat că este asistent medical la spitalul din Sebiş (judeţul Arad), dar lucrează ca voluntar pentru Paşca la Dumbrava. „Ne luptăm de doi ani cu sistemul”, a spus aceasta, precizând că adeverinţele de asigurat solicitate CAS sunt necesare în condiţiile în care unul dintre bolnavi trebuie dus la un medic neurolog.

Citiţi mai multe pe ebihoreanul.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.