Deputatul Ovidiu Raeţchi devine membru al grupului PNL. Ion Şcheau trece de la PSD la PDL

Autor: Departamentul Politic Postat la 30 septembrie 2014 35 afişări

Deputatul Ovidiu Raeţchi a părăsit grupul parlamentar al PC-PLR, devenind membru al grupului PNL, în timp ce deputatul Ion Şcheau a demisionat din PSD şi va activa în grupul PDL.

“Vă dau citire cererii deputatului Şcheau Ioan, ales în circumscripţia nr 2 Arad, colegiul uninominal numărul 3, care a demisionat din calitatea de membru PSD şi va activa ca deputat în grupului PDL”, a anunţat, în plen, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc, adăugând: “Aţi făcut o achiziţie mare”.

Şcheau a fost ales deputat într-un colegiu uninominal din Arad, din partea PPDD. Din mai până în octombrie 2013 a activat ca independent, iar din octombrie 2013 a fost membru al PSD.

Deputatul Ovidiu Raeţchi a fost exclus din PC, printr-o decizie luată de Biroul Executiv Central al formaţiunii în 23 septembrie, pe motiv că acesta s-a situat în afara politicii partidului, susţinând candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale.

Vicepreşedintele PC Codrin Scutaru a precizat la acel moment pentru MEDIAFAX că motivaţia excluderii lui Ovidiu Raeţchi este că acesta a avut poziţii publice privind susţinerea candidatului PNL, Klaus Iohannis, după ce l-a susţinut pe Crin Antonescu.

“PC a susţinut consecvent candidatura lui Victor Ponta, suntem în alianţă cu PSD, UNPR şi nu putem avea poziţii publice care deviază de la politica partidului. Ovidiu Raeţchi l-a susţinut ba pe Crin Antonescu, acum a scris pe blog că îl susţine pe Iohannis. Nu putem tolera la nivel de partid acest lucru”, a spus Scutaru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEPUTAŢI,
PNL,
PDL
/actualitate/deputatul-ovidiu-raetchi-devine-membru-al-grupului-pnl-ion-scheau-trece-de-la-psd-la-pdl-13357967
13357967
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.