Darius Vâlcov a depus jurământul de învestitură ca ministru delegat al Bugetului

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 28 august 2014 44 afişări

Darius Vâlcov a depus, joi, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat al Bugetului, în prezenţa şefului statului, a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Premierul Ponta participă, joi, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestire a ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, începerea şedinţei de Guvern, anunţată pentru ora 10.30, fiind programată să înceapă după terminarea evenimentului de la Cotroceni.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost prezent la eveniment.

Miniştrii s-au reunit joi la Palatul Victoria pentru şedinţa de Guvern, care fusese programată de miercuri pentru ora 10.00, iar ulterior, joi dimineaţă, a fost reprogramată pentru 10.30, cu doar o jumătate de oră înaintea ceremoniei de învestire a ministrului delegat pentru Buget.

Băsescu: Să fiţi un ministru al Bugetului al României, nu al intereselor electorale

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, joi, noului ministru al Bugetului, Darius Vâlcov, că îi adresează rugămintea să fie ”un ministru al Bugetului al României, şi nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale”, preşedintele spunându-i acestuia că ştie că e un om hotărât.

Preşedintele a avertizat, la ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, că, dacă România nu îşi va respecta angajamentele asumate prin Tratatul fiscal, aprobat de Parlament, ”riscul de derapaj economic este major”.

Mă adresez dumneavoastră cu rugămintea să fiţi un ministru al Bugetului al României, şi nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Vă cunosc de mult, ştiu că sunteţi un om hotărât şi sper să puneţi interesele României deasupra oricăror alte interese şi să vă subordonaţi activitatea legii”, i-a spus Traian Băsescu lui Darius Vâlcov.

Şeful statului i-a mai spus noului ministru că, dacă va considera vreodată necesar să îl consulte, să o facă, pentru că în mod cert va avea ce afla de la el.

Preşedintele Traian Băsescu a amânat miercuri ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, din cauză că premierul Victor Ponta şi-a anulat prezenţa la ceremonie, şeful statului înţelegând că şeful Executivului "ar putea să nu mai susţină propunerea" pentru ministrul Bugetului.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov pentru că avea programate alte întâlniri importante, dar dacă preşedintelui Băsescu îi e "drag" de el, va merge la "studioul de cinematografie Cotroceni" şi va solicita altă dată pentru învestire.

Apoi Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îi cerea reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov joi dimieaţă.

Guvernul urmează să discute joi ordonanţa de urgenţă care permite aleşilor să îşi aleagă partidul politic fără a-şi pierde mandatul, actul normativ fiind anunţat oficial pe agenda şedinţei Executivului.

Ambasada SUA se declară îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali ca în termen de zece zile să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul.

”Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX, înaintea începerii şedinţei de Guvern pe agenbda căreia se află proiectul de act normativ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
ŞEDINŢĂ,
INVESTIRE
/actualitate/darius-valcov-a-depus-juramantul-de-investitura-ca-ministru-delegat-al-bugetului-13159260
13159260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.