Cum va fi vremea de Bobotează: Temperaturi mai mari faţă de zilele anterioare. Maximele sunt de 15 grade

Autor: Oana Despa Postat la 06 ianuarie 2018 49 afişări

Meteorologii prognozează vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, astfel că sâmbătă, de Bobotează, şi duminică, de Sfântul Ioan, maximele vor atinge chiar şi 15 grade în unele zone ale ţării, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM)

„În ţară, valorile termice sunt în creştere semnificativă faţă de intervalul anterior şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată, iar temperaturile se vor încadra între 5 şi 15 grade. Cerul va fi variabil, mai mult spre senin cu unele înnorări în nordul ţării, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe”, a spus, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu Alexandra Roşioară.

Conform sursei citate, vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări pe crestele montane.

„În zonele joase de relief, local, se va semnala ceaţa”, menţionează meterologul.

În Bucureşti, vremea va deveni deosebit de caldă pentru aceaata perioadă, cu o maximă de 13 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

„La noapte, minimele vor fi între -2 şi 7 grade, iar în Bucureşti vor fi în jur de 0 grade”, a mai spus Alexandra Răşioară.

Duminică, de Sfântul Ioan, maximele, la nivel naţional, vor fi între 7 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, local va fi ceaţă.

Boboteaza sau Botezul Domnului, sărbătoarea creştină din 6 ianuarie cunoscută şi sub denumirile „Arătarea Domnului” sau „Epifania”", şi ziua Sfântului Ioan, din 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOBOTEAZĂ,
VREME,
PROGNOZA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.