Cum sancţionează Mega Image angajaţii care înşală clienţii când acordă rest

Autor: Razvan Muresan Postat la 24 iulie 2014 4666 afişări

Cum sancţionează Mega Image angajaţii care înşală clienţii când acordă rest

Angajaţii lanţului de magazine Mega Image de la casele de marcat care nu acordă corect restul clienţilor pentru cumpărăturile făcute primesc sancţiuni “confidenţiale”, potrivit informaţiilor transmise de companie.

În situaţia în care un client nu primeşte restul de la casier şi depune ulterior o reclamaţie, acesta nu poate afla ce sancţiune administrativă a primit angajatul, deşi angajatul poate fi acuzat de comiterea unei infracţiuni.

Potrivit articolului 215 din codul penal, înşelăciunea este definită drept inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

“Măsurile interne sunt confidenţiale şi nu le putem face publice”, susţin oficialii Mega Image. Compania a refuzat să precizeze numărul de sesizări ale clienţilor care reclamă nereguli privind comportamentul angajaţilor sau privind neacordarea corectă a restului.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea ce va cuprinde miercuri 325 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (172), Shop&Go (148) şi AB COOL FOOD (1).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mega image,
angajati,
magazine,
clienti,
sanctiuni
/actualitate/cum-sanctioneaza-mega-image-angajatii-care-insala-clientii-cand-acorda-rest-12969747
12969747
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.