Cum ne afectează imposibilitatea conectării pe dispozitive relaţiile cu cei dragi

Autor: Andra Stroe Postat la 06 septembrie 2018 42 afişări

Într-un caz din şase, imposibilitatea conectării pe dispozitive duce la afectarea relaţiilor, arată un studiu realizat de Kaspersky Lab. Potrivit studiului, atunci când oamenii nu îşi pot folosi dispozitivele, cele mai întâlnite motive de îngrijorare sunt acelea că familia şi prietenii îşi vor face griji (51%) şi că nu vor putea să ajute un membru al familiei, dacă se întâmplă ceva (45%).

Cum ne afectează imposibilitatea conectării pe dispozitive relaţiile cu cei dragi

Motivele de îngrijorare provocate de imposibilitatea conectării cu cei dragi şi de efectul asupra acestora sunt deseori justificate. Impactul de a nu avea o conexiune funcţională poate varia de la a rata, pur şi simplu, o întâlnire (21%), la neplăceri pe termen lung, o persoană din şase (15%) admiţând că are probleme cu cei dragi dacă rămâne fără baterie, dacă nu mai ştie unde şi-a pus telefonul sau s-a întâmplat să-i fie furat.

Nu doar relaţiile cu ceilalţi sunt afectate – mulţi dintre noi au probleme în viaţa de zi cu zi fără dispozitivele conectate. Dintre respondenţii care au avut probleme de conectivitate, o cincime (21%) au ratat o oportunitate de afaceri sau în domeniul educaţiei, 16% s-au rătăcit, iar o persoană din zece (13%) a pierdut o oportunitate socială, pentru că nu a fost online.

În ciuda dependenţei de conectivitate, 18% dintre persoane nu fac nimic pentru a-şi menţine dispozitivele funcţionale şi online, doar 34% îşi controlează nivelul bateriei şi doar o persoană din cinci (22%) verifică în mod regulat „sănătatea” dispozitivului.

„După cum arată cercetarea, fără acces la dispozitive, oamenii dau rateuri – pierd oportunităţi, se rătăcesc şi se îngrijorează în legătură cu cei dragi, afectându-şi relaţiile. Atunci când oamenii sunt neglijenţi în legătură cu siguranţa dispozitivelor, chiar aşa se întâmplă – pentru că, de regulă, cei implicaţi într-o relaţie se aşteaptă ca partenerul lor să le răspundă, părinţii se aşteaptă să afle imediat unde le sunt copiii, iar prietenii nu vor să fie ignoraţi. Este vital ca utilizatorii să ia mai multe măsuri pentru a-şi proteja mai bine dispozitivele şi a menţine conectivitatea”, spune Dmitry Aleshin, VP for product marketing, Kaspersky Lab.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.