Cum a reuşit o familie din Oradea să dea lovitura pe piaţa din Europa:” În 24 de ore de la culegere, ciupercile ajung pe masa restaurantelor din Roma, Milano sau Veneţia”

Postat la 11 februarie 2016 942 afişări

Cum a reuşit o familie din Oradea să dea lovitura pe piaţa din Europa:” În 24 de ore de la culegere, ciupercile ajung pe masa restaurantelor din Roma, Milano sau Veneţia”

Ciupercile din Transilvania au ajuns să fie cunoscute şi apreciate în marile restaurante din Europa, fiind considerate cele mai gustoase. „Vina” o poartă orădeanul Alexandru Chiş (55 de ani) cel carese ocupă de comercializarea lor de ani buni, şi care a înţeles că importantă este calitatea şi nu cantitatea.

În anul 1997, orădeanul Alexandru Chiş a renunţat la cariera sa de ofiţer de finanţe. Şi-a încheiat contractul cu Ministerul Apărării şi a văzut la vremea respectivă că se poate face ceva mai bine, mai mult,  mai deosebit. Împrejurările au făcut să cunoască un grup de străini, de la o multinaţională care opera pe piaţa occidentală, la vremea respectivă. Împreună au constituit o societate. Când lucrurile păreau să meargă bine, a venit criza economică, astfel că nici ei nu au fost ocoliţi.

“Au venit vremurile mai grele, de criză  şi nu mai  aveam rezultatele care se aşteptau. Ne-am trezit la început de 2012 că firma din Oradea se închide şi punem la vânzare toate activele şi maşinile. M-am blocat, mai ales că nu ştiam nimic. Norocul a fost că eram acţionar. După o lună le-am spus că eu aş vrea să continui mai ales că societatea era sub contract cu un supermarket din România. Mi-au spus că pot să rămân, cu condiţia să-mi fac o societate nouă. Şi aşa am pus bazele noii afaceri”, mărturiseşte Alexandru Chiş.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-a-reusit-o-familie-din-oradea-sa-dea-lovitura-pe-piata-din-europa-in-24-de-ore-de-la-culegere-ciupercile-ajung-pe-masa-restaurantelor-din-roma-milano-sau-venetia-15066747
15066747
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.