Google a lansat astăzi Chromebook în România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 februarie 2016 1574 afişări

Google a prezentat astăzi Chromebook, primul produs din divizia de hardware lansat oficial de compania americană în România.

Deşi Chromebook se comercializează deja în alte ţări în mai multe variante, în România va fi disponibil doar modelul produs de HP. Chromebook va fi vândut în exclusivitate de Orange, la preţul de 99 de euro împreună cu un abonament Net 24 valabil pe 2 ani.

Chromebook este un laptop ce utilizează sistemul de operare Chrome şi este destinat, în principal, celor care preferă să lucreze în cloud. Astfel, dispozitivul are o memorie internă de tip SSD de 32 de GB şi un procesor de tip Intel.

Chromebook cântăreşte 1,2 kilograme, iar timpul necesar procesului de boot (deschiderea laptop-ului) este de doar câteva secunde. Ecranul este de 11,6 inci, cu tehnologie HD, iar autonomia bateriei este de aproximativ 8 ore şi un sfert (utilizare mixtă), după cum a explicat Mugur Pantaia, managing director al HP România.

Accesul la Chromebook se realizează prin contul de Gmail, iar documentele şi aplicaţiile folosite sunt salvate automatul în cloud-ul Google Drive; sincronizarea se realizează de fiecare dată când Chromebook-ul se conectează la internet.

În acelaşi timp, aplicaţii precum Gmail Offline sau Google Docs permit salvarea locală a documentelor în lucru atunci cânt laptul este folosit în modul offline. Chromebook vine cu cele mai populare aplicaţii Google preinstalate, iar utilizatorii pot accesa mai multe programe în Chrome Web Store.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/google-a-lansat-astazi-chromebook-in-romania-15060946
15060946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.