Creşte numărul victimelor inundaţiilor din India: 40 de oameni au murit, aproape 100 sunt dispăruţi

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 octombrie 2023 25 afişări

Echipele de salvare descoperă din ce în ce mai multe cadavre în zonele din nord-estul Indiei unde ploile torenţiale au provocat revărsarea unui lac glaciar, declanşând inundaţii puternice. 40 de oameni au murit, aproape 100 sunt dispăruţi, au anunţat autorităţile, potrivit Sky News.

Creşte numărul victimelor inundaţiilor din India: 40 de oameni au murit, aproape 100 sunt dispăruţi

Inundaţiile au început miercuri, când apele lacului glaciar South Lhonak au rupt un baraj hidroelectric, declanşând inundaţii în regiunea muntoasă Sikkim. Până la 22.000 de persoane au fost afectate de inundaţiile care au lovit oraşele şi satele aflate de-a lungul râului Teesta din Valea Lachen.

Joi, oficialii din Sikkim au anunţat că sunt 18 persoane decedate, în timp ce în statul vecin Bengalul de Vest au fost recuperate 22 de cadavre. În prezent, bilanţul conţine cel puţin 40 de persoane decedate în urma inundaţiilor din regiunea indiană Himalaya, au anunţat autorităţile.

Echipele de salvare caută aproape 100 de persoane, inclusiv 22 de soldaţi. Armata indiană intenţionează să evacueze aproape 1.500 de turişti blocaţi în regiune, în timp ce 26 de tabere au fost înfiinţate pentru a-i ajuta pe localnici.

11 poduri au fost dărâmate de apele revărsate. De asemenea, au fost distruse peste 270 de case şi numeroase elemente de infrastructură din patru districte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundaţii,
india,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.