Crăciun în vremuri de pandemie: Târgurile de Crăciun din Bucureşti şi Sibiu estimează între 200.000 şi 300.000 de vizitatori fiecare, iar intrarea se va face doar pe baza certificatului verde

Autor: Miruna Diaconu Postat la 18 noiembrie 2021 93 afişări

Târgurile de Crăciun de la Bucureşti şi Sibiu, două dintre cele mai mari evenimente de tipul acesta din ţară, estimează circa 300.000 de vizitatori fiecare anul acesta, însă accesul se va face doar pe baza certificatului verde.

Crăciun în vremuri de pandemie: Târgurile de Crăciun din Bucureşti şi Sibiu estimează între 200.000 şi 300.000 de vizitatori fiecare, iar intrarea se va face doar pe baza certificatului verde

♦ Târgul de Crăciun din Bucureşti va începe pe 26 noiembrie şi o să dureze până pe 26 decembrie, pe când evenimentul din Sibiu va fi deschis până pe 2 ianuarie.

Târgurile de Crăciun de la Bucureşti şi Sibiu, două dintre cele mai mari evenimente de tipul acesta din ţară, estimează circa 300.000 de vizitatori fiecare anul acesta, însă accesul se va face doar pe baza certificatului verde.

Târgul de Crăciun din Bucureşti se va ţine anul acesta în Piaţa Universităţii, deşi ultimele ediţii au fost ţinute în Piaţa Constituţiei, în faţa Palatului Parlamentului. Ediţia din 2020 a Târgului de Crăciun nu a avut loc din cauza pandemiei, însă anul acesta organizatorii au decis totuşi să organizeze unul dintre cele mai mari evenimente de tipul acesta din ţară.

În 2019, la târgul organizat în Bucureşti au luat parte circa 1 milion de persoane, însă organizatorii estimează că anul acesta vor veni în jur de 200.000-300.000 de vizitatori, iar accesul va putea fi posibil doar cu certificatul verde. Numărul de vizitatori aşteptat este mai mic şi din cauza faptului că târgul din acest an se va desfăşura pe o suprafaţa mai mică decât în 2019.

Pe lângă suprafaţa mai mică şi prezentarea certificatului verde, Târgul de Crăciun din Bucureşti va fi diferit faţă de anii anteriori, având în vedere că organizarea concertelor nu va putea fi posibilă, aşa cum erau obişnuiţi bucureştenii.

„Anul acesta nu vor exista concerte la Târgul de Crăciun Bucureşti. În schimb, în cadrul evenimentului vor fi: muzică ambientală, DJ set, recitaluri solo instrumentale, scurte momente artistice, colinde, cu un număr restrâns de artişti, în zilele reprezentantive din perioada sărbătorilor de iarnă“, spun organizatorii Târgului de Crăciun din Bucureşti.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie şi vor exista 47 de comercianţi care îşi vor expune produsele în cadrul târgului. În acest an, vizitatorii vor fi nevoiţi să plătească o taxă de intrare în valoare de 5 lei, pentru achiziţia online, şi de 7 lei, dacă biletul este cumpărat de la casa de bilete.

„Evenimentul se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranţa vizitatorilor, a expozanţilor şi a personalului rămâne primordială. Diferit de anul acesta, pe lângă obligativitatea prezentării certificatului verde, este faptul că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, accesul participanţilor se realizează în limita a 30% din capacitatea spaţiului de desfăşurare, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie (excepţie: copiii cu vârstă mai mică de 5 ani)“, precizează organizatorii.

Bucharest Christmas Market (Târgul de Crăciun Bucureşti) este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti.

În ceea ce priveşte Târgul de Crăciun de la Sibiu, care va avea loc în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie, organizatorii acestuia se aşteaptă la un număr de 150.000-200.000 de vizitatori anul acesta. Ultimul târg de Crăciun organizat în Sibiu a fost în 2019, an în care au mers 250.000 de persoane. Cu toate că va fi diferit faţă de 2019, având în vedere noile condiţii în care se va defăşura evenimentul, organizatorii vor ca participanţii să nu se simtă foarte diferit de ediţiile anterioare.

„Noi ne-am propus să nu fie diferit, în sensul bun, adică să nu fie o ediţie de la care să lipsească ceva. Cu toate că avem parte de restricţii privind accesul, experienţa vizitei va fi aceeaşi, poate doar cu mai puţină aglomeraţie. Spaţiul suplimentar creat a fost prin reducerea numărului de căsuţe, de la aproape 120 în 2019, la aproximativ 80 în 2021, şi prin modul de amplasare, astfel încât spaţiile goale, inaccesibile publicului în trecut, să devină parte a zonelor libere. Expozanţii au fost contractaţi încă din vara şi am reuşit să facem selecţia lor în aceleaşi condiţii bune precum în trecut, astfel încât nici la acest capitol nu a trebuit să facem rabat. Atracţiile pentru copiii cei mai mici vor fi ceva mai puţine, însă pe cele mai îndrăgite, adică caruselul şi roata panoramică, le-am păstrat“, spun organizatorii.

Evenimentele din anii trecuţi care aveau loc în cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu nu vor avea loc din cauza restricţiilor impuse de către autorităţi.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat de Biroul Ataşatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Primul eveniment de acest tip a avut loc în 2007.

Chiar şi în vremuri de pandemie, unde certificatul verde a devenit un soi de carte nouă de identitate, spiritul Crăciunului va începe să se resimtă pe străzile marilor oraşe, chiar şi în afara târgurilor de Crăciun, odată ce luminile instalate de către municipalităţi vor fi aprinse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
craciun,
targ,
sibiu,
vizitatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.