Coreea de Nord trimite semnale diplomatice mixte: Ţara lui Kim Jong-un îmbunătăţeşte facilităţile nucleare mai repede ca niciodată, la scurt timp după ce a promis denuclearizarea

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 iunie 2018 9786 afişări

Coreea de Nord trimite semnale diplomatice mixte: Ţara lui Kim Jong-un îmbunătăţeşte facilităţile nucleare mai repede ca niciodată, la scurt timp după ce a promis denuclearizarea

Coreea de Nord îşi îmbunătăţeşte centrul de cercetare nucleară într-un ritm rapid, arată analiza celor mai recente imagini surprinse de sateliţii de supraveghere, în ciuda angajamentului de a denucleariza peninsula Coreea, asumat de liderul Kim Jong-un într-un summit cu Statele Unite de luna aceasta, potrivit Wall Street Journal.

Analiza site-ului 38 North, un website care se concentrează pe activitatea din Coreea de Nord, gestionat de Stimson Center din Washington, a descoperit că Phenianul a modificat sistemul de răcire al reactorului de producţie de plutoniu şi a construit o nouă clădire lângă turnul de răcire. O nouă clădire poate fi observată şi lângă un alt reactor al sitului nuclear, se arată în raport.

Imaginile din satelit, surprinse în ziua de 21 iunie, la nouă zile după summitul din Singapore, unde preşedintele Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au stabilit că vor denucleariza urgent peninsula Coreea. Nord-coreeni nu arată însă niciun efort în această direcţie, ci din contră, ei dezvoltă facilităţile nucleare la un ritm fără precedent.

La scurt timp după ce a dat mâna cu Kim pe 12 iunie, Trump a spus că liderul nord-coreean se va întoarce acasă pentru a dezasambla programul nuclear al ţării. „De fapt, când aterizează – în scurt timp – cred că va începe procesul imediat”, a declarat Trump în faţa reporterilor.

În data de 21 iunie, la o întâlnire de cabinet, acesta a spus că cele două părţi au ajuns la un acord de a „începe imediat denuclearizarea totală a Coreei de Nord

Trump spune că procesul ar putea dura mai mulţi ani, dar într-o postare pe platforma socială Twitter din data de 13 iunie, Trump scrie că „Nu mai există un pericol nuclear din partea Coreei de Nord”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
nuclear,
kim jong un

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.