Eurostat: România are cele mai multe şi cele mai mici ferme din Uniunea Europeană

Autor: Andra Stroe Postat la 28 iunie 2018 118 afişări

România ocupă prima poziţie în Uniunea Europeană, cu cele mai multe ferme de pe teritoriul ţării, nouă din zece ocupând însă o suprafaţă mai mică de 5 hectare, arată un raport publicat joi de Eurostat - biroul de statistică al Uniunii Europene.

Eurostat: România are cele mai multe şi cele mai mici ferme din Uniunea Europeană

O treime din fermele Uniunii Europene s-au aflat în România în 2016 (33%), iar o altă treime a fermelor Uniunii Europene a fost formată dintr-un grup de ţări din care fac parte Polonia (14%), Italia (10%, 2013) şi Spania (9%).

Aproximativ 65% dintre fermele din Uniunea Europeană au o dimensiune mai mică de 5 hectare. Cu toate acestea, 7% din fermele cu o dimensiune de 50 hectare sau mai mult au lucrat puţin peste două treimi (68%) din suprafeţele agricole utilizate din Uniunea Europeană. Astfel, deşi mărimea medie a unei exploataţii agricole în UE a fost de 16,6 hectare în 2016, media suprafeţelor a fost sub 5 hectare, arată raportul Eurostat.

Dintre statele membre, această distribuţie a fost cea mai contrastantă în România, unde nouă din zece ferme (92% sau 3,1 milioane de ferme) au fost mai mici de 5 hectare, dar 0,5% din fermele cu suprafaţă de peste 50 de hectare, au cumulat mai mult de jumătate (51%) din suprafaţa agricolă utilizată în întreaga ţară.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.