Consiliul Judeţean Satu Mare a finalizat o investiţie de peste 71 mil. lei într-o pârtie de schi de 2,1 km la Luna Şes

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 25 ianuarie 2024 23 afişări

Consiliul Judeţean Satu Mare a finalizat o investiţie de peste 71 mil. lei într-o pârtie de schi de 2,1 km la Luna Şes

Consiliul Judeţean Satu Mare a anunţat deschiderea oficială a pârtiei de schi de 2,1 km de la Luna Şes, o investiţie de 71,6 mil. lei (14,4 mil. euro), finanţată atât din fonduri proprii, cât şi din fonduri de la bugetul de stat, fonduri PHARE, Programul Naţional de Dezvoltare Locală, precum şi din bugetul oraşului Negreşti-Oaş. În luna decembrie 2023, Consiliul Judeţean Satu Mare a predat întreaga investiţie spre administrare Consiliului Local Negreşti-Oaş. 

Staţiunea de schi Luna Şes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (altitudine de 1.200 metri) şi pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de oraşul Negreşti-Oaş, în ’’Ţara Oaşului”. Accesul spre pârtie se face din dreptul staţiei de carburanţi Petrom de la intrarea în oraşul Negreşti-Oaş, pe un drum asfaltat marcat cu panouri care indică traseul până la parcarea care deserveşte instalaţia de telescaun de la baza pârtiei, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Satu Mare.

Pârtia Luna Şes este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roşu) şi este destinată schiorilor cu competenţe medii şi avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lăţimea are aproximativ 50 de metri şi se întinde pe o suprafaţă de 9,5 hectare. Pârtia beneficiază de un telescaun modern, iluminare nocturnă şi un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale, care va asigura condiţii optime de schi pe tot parcursul sezonului. Telescaunul are o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consiliul judetean,
partie,
satu mare,
schi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.