Coduri roşu şi portocaliu de furtună, ploi torenţiale şi pericol de inundaţii în Croaţia

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 august 2023 34 afişări

MAE a emis o atenţionare de călătorie în Croaţia. Autorităţile locale menţin codurile roşu şi portocaliu de furtună, ploi torenţiale şi pericol de inundaţii, pentru regiunile Gospić, Rijeka, Zagreb, Karlovac, Knin, Split şi Dubrovnik.

Coduri roşu şi portocaliu de furtună, ploi torenţiale şi pericol de inundaţii în Croaţia

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, până pe 6 august 2023, sunt valabile coduri roşu şi portocaliu de furtună, ploi torenţiale şi pericol de inundaţii, pentru regiunile Gospić, Rijeka, Zagreb, Karlovac, Knin, Split şi Dubrovnik. Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul rutier şi maritim şi în furnizarea energiei electrice, precum şi la riscul iminent de inundaţii”, anunţă MAE.

Potrivit sursei citate, pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă „112".

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de pernenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet: www.meteoalarm.org, http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mae,
croaţia,
atenţionare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.