Cine este românul care a construit fabrica pe care Nestlé o închide. La început vindea produsele din sufrageria unui vecin

Autor: Ioana Matei Postat la 11 ianuarie 2019 11274 afişări

Fabrica Nestlé din Timişoara a fost înfiinţată în anii ’90 de Florentin Banu, care a avut mai multe pariuri antreprenoriale reuşite.

Cine este românul care a construit fabrica pe care Nestlé o închide. La început vindea produsele din sufrageria unui vecin

Cele mai cunoscute sunt tranzacţiile prin care a vândut afacerea Joe către elveţieni, precum şi vânzarea lanţului de supermarketuri Artima către un fond de investiţii.

Antreprenorul român a construit afacerea cu napolitane Joe în urma unei idei care i-a venit la cumpărături într-un supermarket din Austria. La inceputul anilor ‘90, Banu producea napolitanele intr-un garaj si le vindea din sufrageria unui vecin, potrivit interviurilor acordate anterior Business Magazin.

El a vândut fabrica de napolitane în anul 2000, într-o tranzacţie de 10 milioane de dolari. În 2006, şi-a vândut o a doua afacere, clădită cu banii obţinuţi din napolitante: lanţul de supermarketuri Artima. Magazinele au fost vândute într-o tranzacţie de 21 de milioane de euro către fondul de investiţii Polish Enterprise Fund V. Un an mai târziu, Carrefour a cumpărat Artima în schimbul a 55 de milioane de euro.

Antreprenorul a continuat cu o serie de investiţii în imobiliare, iar recent a mai făcut un exit, dar parţial, mai exact a atras un alt grup elveţian - Noventa AG - în acţionariatul pro­ducătorului de mase plastice Interpart Production din Timiş, potrivit informaţiilor ZF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
nestle,
construire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.