Proiect de lege: Şoferii care vor fi surprinşi cu telefonul în mână la volan se vor alege cu permisul SUSPENDAT

Postat la 11 ianuarie 2019 149 afişări

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică, vineri, un proiect de Lege pentru pentru modificarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, MAI vrea interzicerea în timpul mersului a ţinerii în mână a telefoanelor sau a tabletelor.

Proiect de lege: Şoferii care vor fi surprinşi cu telefonul în mână la volan se vor alege cu permisul SUSPENDAT

„Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice Prin prezentul proiect de act normativ se propune: Interzicerea, în timpul mersului, a ţinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)”, se arată într-un comunicat al MAI.

 

Potrivit sursei citate, pentru nerespectarea acestei norme de conduită se introduce o nouă sancţiune de 9-20 puncte - amendă (clasa a IV-a) şi şase puncte de penalizare.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.