Cine este Ion Cupă, alegerea premierului Dăncilă pentru Ministerul Energiei. Ce funcţie ocupă în ALDE

Postat la 11 septembrie 2019 87 afişări

Ion Cupă, propunerea făcută de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliul Energiei, este vicelider al Grupului Parlamentar ALDE din februarie 2018, preşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor.

Cine este Ion Cupă, alegerea premierului Dăncilă pentru Ministerul Energiei. Ce funcţie ocupă în ALDE

Ion Cupă este născut în 1969, din Mehedinţi. A absolvit ASE în 1994 şi este membru în Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România şi în Corpul Experţilor contabili. Are un master în management financiar bancar, obţinut în 2007, şi a absolvit în 2009 Programul de formare specializată pentru înalţi funcţionari publici.

A lucrat la Energoconstrucţia şi Hidrotehnica, iar din 2005 a fost director executiv la DGPF Mehedinţi.

Între 2008 şi 2010 a fost membru supleant în Consiliul Naţional de Integritate.

A mai avut funcţii de conducere la DGFP Gorj şi DGFP Mehedinţi.

Din 2011 şi până în prezent este preşedintele Consiliului de Administraţie de la CE Rovinari.

Din 2015 este preşedinte al ALDE Dolj, iar în 2016 a fost ales deputat în circa electorală 17 jud Dolj.

Este membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, Preşedinte la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, secretar la Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor şi membru în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cupa,
energie,
premier,
alegere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.