Cele mai inovatoare companii din lume, conform Bloomberg

Autor: Bogdan Angheluţă, Florin Casota Postat la 28 noiembrie 2015 81 afişări

Cele mai inovatoare companii din lume, conform Bloomberg

Cel mai bun antidot pentru stagnare este inovaţia, prin crearea de produse şi servicii care îmbunătăţesc viaţa oamenilor. Fiecare ţară vrea să-şi dezvolte propria cultură de inovaţie, precum americanii cu Silicon Valley, dar acest lucru nu este uşor, notează raportul de inovaţie al celor de la Bloomberg.

Publicaţia americană nu s-a concentrat asupra companiilor, ci asupra statelor din care acestea provin, realizând o listă a celor mai inovatoare ţări din lume.

La capitolul cercetare şi dezvoltare, Coreea de Sud se situează pe primul loc prin Samsung, care a cheltuit 14 miliarde de dolari pe cercetare. Topul este completat de Israel, Finlanda, Suedia şi Japonia.

Inovarea în manufactură este condusă de Elveţia, unde se află companii farmaceutice precum Novartis şi Hoffmann-La Roche. China se află doar pe locul 41 în acest clasament deoarece, deşi sectorul manufacturier chinez este uriaş, China produce în principal obiecte low-tech. Podiumul este completat de Irlanda şi Singapore, urmate de Germania şi Austria.

În Finlanda lucrează cei mai mulţi oameni în cercetare şi dezvoltare. După eşecul Nokia în domeniul telefoanelor mobile, finlandezii şi-au diversificat portofoliul, iar inginerii s-au împărţit în mai multe domenii. Cel mai în vogă domeniu în momentul de faţă este sectorul de gaming. Ţări mici şi prospere precum Islanda, Danemarca, Israel şi Singapore completează topul.

Cele mai multe brevete de invenţie au fost înregistrate în Coreea de Sud, datorită Samsung, urmată de alte două ţari asiatice, Japonia şi China. Pe locul patru se află Statele Unite, iar pe locul cinci Germania. România se află pe locul 37, indicii cei mai importanţi fiind numărul de brevete şi manufactura. Bulgaria ocupă locul 39, Ungaria locul 32, iar Ucraina şi Serbia locurile 33 şi 40.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-mai-inovatoare-companii-din-lume-conform-bloomberg-14900698
14900698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.