Topul celor mai admiraţi manageri din FMCG, în 2015

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 28 noiembrie 2015 651 afişări

În domeniul bunurilor de larg consum, antreprenorii domină în topul admiraţilor.

Topul celor mai admiraţi manageri din FMCG, în 2015

A şasea ediţie a catalogului 100 Cei mai admiraţi CEO din România realizat de Business Magazin l-a adus în fruntea clasamentului pe Dragoş Pavăl, care a primit anul acesta cel mai mare număr de voturi din partea mediului de afaceri privat din România. Preşedintele şi acţionarul Dedeman a urcat în clasament două poziţii faţă de anul trecut şi ocupă locul întâi în acest clasament. La ediţiile anterioare ale catalogului primul loc a fost ocupat în 2010 şi 2011 de Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, şi apoi, în 2012 şi 2013 de Steven van Groningen, preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank. Ediţia de anul trecut l-a adus în poziţia fruntaşă pe Iulian Stanciu, CEO al eMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţă.

De la an la an însă apar tot felul de modificări în acest catalog. De pildă, antreprenorii, care şi-au adjudecat la ediţia din acest an 40% din poziţii, sunt mai puţin numeroşi decât anul trecut (50), dar mai mulţi decât la prima ediţie, când mai puţin de o treime dintre cei mai admiraţi erau anterprenori. Interesant este totuşi că trei sferturi dintre antreprenorii de la ediţia din acest an a catalogului se regăsesc în prima jumătate. Un record al acestui an este faptul că opt antreprenori se găsesc între primii zece cei mai admiraţi manageri; anul trecut erau doar şase antreprenori în top zece, iar în urmă cu şase ani doar trei.  Dealtfel, în clasamentele realizate pe industrii, antreprenorii domină clar în domeniul bunurilor de larg consum (opt din primii zece) sau comerţ şi transporturi (tot opt din primii zece).

Pe de altă parte, în rândul celor mai admiraţi manageri din România, anul acesta se regăsesc 18 doamne, cu una mai mult decât în ediţia de anul trecut a catalogului, dar sensibil mai multe decât în 2010 (doar şapte).

Admiraţia poate fi privită şi drept un criteriu fără de care un conducător nu poate fi considerat un CEO de succes. Un lider admirat poate reprezenta o motivaţie în plus pentru oamenii din organizaţie pentru a face acel "pas în plus" esenţial, în ultimă instanţă, pentru succesul oricărei companii. Reţeta admiraţiei este completă atunci când sunt punctaţi şi câţiva ani de experienţă în afara ţării sau când avem de-a face cu o carieră consolidată în companii multinaţionale. Pentru toate acestea este însă nevoie de un efort de comunicare sporit şi bine gestionat, derulat pe parcursul întregii cariere. Buna reputaţie, admiraţia profesională, respectul pentru un nume se construiesc mai greu şi în timp mai lung decât poate solicita promovarea numelui; cu alte cuvinte, un bun renume este mai dificil de construit decât notorietatea unui nume.

Catalogul 100 cei mai admiraţi CEO din România a fost realizat pe baza voturilor a câteva sute de manageri de companii şi consultanţi din toate domeniile de activitate, de la multinaţionale la companii mici. Lista de propuneri pe care redactorii Business Magazin au realizat-o a inclus peste 250 de manageri, în funcţie de dimensiunea companiei pe care o conduc dar şi de dinamismul afacerii şi a domeniului în care activează. Au fost prezenţi şi antreprenori care sunt recunoscuţi pentru implicarea în activitatea companiei.

Vezi aici mai multe detalii despre cel mai admirat CEO din 2015

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
manageri,
fmcg,
consum,
catalog,
ceo,
clasament
/lideri/topul-celor-mai-admirati-manageri-din-fmcg-in-2015-14900347
14900347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.