Ce primesc locuitorii din alte ţări ca să facă mai mulţi copii

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 aprilie 2014 636 afişări

Problema demografică a natalităţii scăzute afectează deja peste jumătate de planetă, astfel încât tot mai multe state caută metode de a încuraja oamenii să procreeze.

Ce primesc locuitorii din alte ţări ca să facă mai mulţi copii

Japonia, spre exemplu, cheltuie aproape 30 de milioane dolari pe evenimente matrimoniale sau copii-roboţi care să îi convingă pe oameni că îşi doresc să aibă copii adevăraţi. În Danemarca şi Suedia, guvernele investesc sume impresionante în campanii publicitare care să le amintească oamenilor că datoria civică se referă şi la lucrurile care se petrec în dormitor, relatează qz.com.

În cele mai multe părţi, însă, s-a ales o metodă ceva mai practică: autorităţile oferă pe post de "afrodisiac" bani, maşini sau frigidere. Şi chiar dacă sunt şanse mici ca aceste  "prime" oferite să schimbe în mod radical rata natalităţii, populaţia va învăţa în timp că a avea un copil este un lucru bun.

Finlanda oferă un pachet de maternitate care conţine haine, pijamale sau cărţi pentru familiile nou-născuţilor. La schimb, oamenii pot opta pentru un cec de 140 de euro. Aceeaşi practică se regăseşte şi în Singapore, unde guvernul oferă o geantă plină de cadouri pentru a sărbători evenimentul.

În 2007, Rusia a declarat data de 12 septembrie ca zi naţională a procreerii şi oferea femeilor însărcinate şansa de a câştiga frigidere, maşini sau bani.

Cea mai cunoscută formă de încurajare rămâne însă cea financiară, fie prin oferirea unor sume de bani, fie prin asigurarea unor reduceri de taxe sau impozite. Franţa este un exemplu de succes în această privinţă, pachetul de ajutor financiar oferit de guvern familiilor cu nou-născuţi ducând ţara pe unul din primele locuri în Europa din punct de vedere al natalităţii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-primesc-locuitorii-din-alte-tari-ca-sa-faca-mai-multi-copii-12503756
12503756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.