Cargill renunţă la vânzarea de inputuri. Câţi oameni vor fi concediaţi

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 februarie 2016 600 afişări

Cargill a anunţat că a decis să oprească furnizarea de input-uri agricole fermierilor şi va ieşi complet din această linie de activităţi până la sfârşitul lunii mai 2016. Această decizie se va reflecta asupra operaţiunilor Cargill din Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria şi Polonia.

Decizia a fost luată în urma unei analize cuprinzătoare a operaţiunilor din domeniul cerealelor şi seminţelor oleaginoase în Europa Centrală şi de Est. Mai departe, compania îşi va concentra atenţia asupra achiziţionării, promovării şi comercializării cerealelor şi seminţelor oleaginoase în aceste pieţe.

Aceste schimbări vor avea efect asupra unor roluri şi angajaţi care sunt dedicaţi, în prezent, acestor activităţi şi este de aşteptat ca aproximativ 180 de persoane din ţările unde se desfăşoară operaţiuni cu input-uri agricole să fie potenţial impactate. Numărul final din fiecare ţară va fi discutat cu reprezentanţii angajaţilor, un proces de consultare fiind deja demarat în statele impactate, se arată în comunicatul de presă transmis.

Cargill este unul dintre cei mai importanţi achizitori şi comercianţi de cereale şi seminţe oleaginoase din lume.

Regiunea Mării Negre rămâne un obiectiv central pentru Cargill, care susţine că va continua să îşi consolideze investiţiile şi operaţiunile existente, inclusiv reţeaua de terminale din porturi şi fabrici de procesare a seminţelor oleaginoase din regiune.

Cargill va demara imediat restrângerea activităţilor de input-uri agricole. În cadrul altor operaţiuni din întreaga lume, Cargill furnizează o varietate de servicii fermierilor, incluzând input-uri agricole. Aceste afaceri nu sunt impactate de anunţul de astăzi.

Cargill activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, mai mult de 600 de angajaţi în 19 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cargill,
renuntare,
decizie,
concedieri
/actualitate/cargill-renunta-la-vanzarea-de-inputuri-cati-oameni-vor-fi-concediati-15078660
15078660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.