Care este tara Est-Europeană va achiziţiona elicoptere de atac, rachete, şi radare pentru aproximativ 12 miliarde de dolari

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 22 august 2023 74 afişări

Care este tara Est-Europeană va achiziţiona elicoptere de atac, rachete, şi radare pentru aproximativ 12 miliarde de dolari

Departamentul de Stat al SUA a aprobat cererea Poloniei de a cumpăra elicoptere de atac AH-64E Apache, motoare şi alte echipamente în valoare de12 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat anul trecut intenţia de a dubla cheltuielile pentru armată, Polonia fiind în fruntea ţărilor care au solicitat livrarea de armament către Ucraina pentru a respinge invazia Rusă.

Pe lângă elicopterele Apache, produse de Boeing Co. în Mesa, Arizona, vânzarea ar include până la 210 motoare produse de GE Aviation, 1.844 de rachete AGM-114R2 Hellfire şi 460 de rachete AGM-179A Joint Air-to- Rachete de sol produse de Lockheed Martin Corp, precum şi sisteme de avertizare a rachetelor, radare şi senzori.

Departamentul de Stat a spus că vânzarea, odată finalizată, „va îmbunătăţi capacitatea Poloniei de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare, oferind o forţă credibilă care este capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.