Care este motivul incredibil pentru care o companie trebuie să-i plătească 105.000 de dolari despăgubiri unei foste angajate

Postat la 07 februarie 2024 34 afişări

Care este motivul incredibil pentru care o companie trebuie să-i plătească 105.000 de dolari despăgubiri unei foste angajate

O companie trebuie să-i plătească 105.000 $ despăgubiri unei foste angajate.

Femeia a fost concediată pentru că nu s-a pensionat după 65 de ani.

Într-un comunicat de presă care prezenta rezultatul procesului de săptămâna trecută, EEOC a declarat că un manager al companiei a întrebat în mod repetat angajata, care nu a fost numită, despre planurile ei de pensionare pe măsură ce se apropia de a 65-a aniversare.

O fostă angajată va primi despăgubiri de 105.000 de dolari după ce compania în care a lucrat aproape 20 de ani a decis să o concedieze pentru că a refuzat să se pensioneze la 65 de ani, scrie Business Insider.

Un proces de discriminare depus de agenţia federală a afirmat că J&M Industries, Inc., o companie de producţie şi distribuţie din Louisiana, a încălcat legile federale privind discriminarea în funcţie de vârstă prin concedierea angajatului.

Legea privind discriminarea în angajare pe criterii de vârstă interzice discriminarea împotriva persoanelor de 40 de ani sau mai mult, pe baza vârstei.

Într-un comunicat de presă care prezenta rezultatul procesului săptămâna trecută, EEOC a declarat că un manager al companiei a întrebat în mod repetat angajata, care nu a fost numită, despre planurile ei de pensionare pe măsură ce se apropia de a 65-a aniversare.

Managerul a întrebat-o direct: „Când te vei pensiona?”, „De ce nu te pensionezi la 65 de ani?” şi „Care este motivul pentru care nu te pensionezi?”, a afirmat procesul EEOC.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajate,
companie,
despagubiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.