Bursa de la Bucureşti a deschis cu o creştere modestă, pe un rulaj redus

Autor: Monica Juganaru Postat la 07 ianuarie 2014 59 afişări

Bursa de la Bucureşti afişa un avans modest, de 0,1%, în prima jumătate de oră a şedinţei, într-o piaţă în care jucătorii au tranzacţionat titluri de doar 255.000 de lei.

După primele 30 de minute de tranzacţionare de luni, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a avansat cu 0,09%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut nesemnificativ, cu 0,05%.

Pe de altă parte, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a urcat cu 0,23%.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,09%, iar indicele extins BET-BK a avansat cu 0,22%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Lichiditatea pieţei, de doar 255.000 de lei, a fost susţinută de transferurile cu acţiunile Erste, care înregistrau un rulaj de 125.000 lei. Titlurile afişau un avans de 2,43%, la 116 lei.

Bursele europene au deschis marţi fără variaţii semnificative, în aşteptarea datelor privind şomajul din Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BURSA,
DESCHIDERE,
/actualitate/bursa-de-la-bucuresti-a-deschis-cu-o-crestere-modesta-pe-un-rulaj-redus-11862406
11862406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.