Bucureştiul, printre zece cele mai ieftine oraşe ale lumii. Excepţie fac benzina fără plumb şi ţigările

Autor: Mona Scarisoreanu Postat la 26 martie 2017 173 afişări

Bucureştiul se află printre zece cele mai ieftine oraşe ale lumii, conform unui clasament realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) în funcţie de costulul vieţii. Cu toate acestea în unele dintre aceste oraşe anumite produse sunt mai ieftine decât în Capitală.

Capitala ţării noastre se află la egalitate cu Kiev şi New Delhi, dar costul vieţii este mai scump decât Mumbai, Alger sau Karachi.

Astfel, dacă bucureştenii plătesc pentru un kilogram de pâine 1,64 de dolari, pentru locuitorii oraşului Kiev pâine costă 1,07 dolari/kilogram, iar pentru cei din Alma Ata (Kazahstan) acest aliment nu costă de cât 0,9 dolari/kilogram.

În ceea ce priveşte o sticlă de vin de 750 ml, aceasta poate fi cumpărată la Bucureşti cu 4,57 de dolari, cu 5,67 dolari la Kiev, 18,2 dolari la New Delhi (India) şi 23,93 dolari la Mumbai (India).

În acest clasament al celor mai ieftine oraşe din lume, Bucureştiul rămâne însă cel mai scump în ceea ce priveşte preţul benzinei fără plumb şi al ţigărilor.

Conform informaţiilor EIU, un litru de benzină fără plumb se vinde în capital României cu 1,26 dolari, în vreme ce la Kiev costă 0,77 dolari şi doar 0,28 dolari la Alger.

Iar un pachet de ţigări se vinde la Bucureşti cu 4,14 dolari, în schimb la Kiev acesta costă doar 0,95 dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.