Boala care nu doare, dar te ucide în mai puţin de un an. „E dramatic să vezi oameni care până ieri erau sănătoşi, iar peste câteva luni nu mai sunt”

Autor: Simona TUDORACHE Postat la 25 iulie 2016 48897 afişări

Boala care nu doare, dar te ucide în mai puţin de un an. „E dramatic să vezi oameni care până ieri erau sănătoşi, iar peste câteva luni nu mai sunt”

O boală tăcută, care nu doare, poate fi mortală în mai puţin de un an de la depistare. Şi asta pentru că nu este identificată decât atunci când nu se mai poate face nimic. O treime dintre românii depistaţi cu această afecţiune îşi pierd viaţa în mai puţin de un an.

„Toate cazurile sunt grave şi dramatice, întrucât depistate tardiv, rata de supravieţuire este foarte mică. Nu doare, nu provoacă stări de rău decât atunci când este avansat, de aceea şansele la viaţă sunt mici. Este dramatic să vezi oameni care până ieri erau sănătoşi, pe picioarele lor, iar peste câteva luni nu mai sunt. Este vorba, în general, de oameni tineri, între 35 şi 55 de ani, oameni activi, cu familii”, spune doctorul Lucian Russu.

Află aici care este boala care nu doare, dar te ucide în mai puţin de un an. „E dramatic să vezi oameni care până ieri erau sănătoşi, iar peste câteva luni nu mai sunt”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boala,
oameni,
depistare
/actualitate/boala-care-nu-doare-dar-te-ucide-in-mai-putin-de-un-an-e-dramatic-sa-vezi-oameni-care-pana-ieri-erau-sanatosi-iar-peste-cateva-luni-nu-mai-sunt-15538515
15538515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.