Bill Gates nu mai este cel mai bogat om de pe planetă. Miliardarul care l-a detronat a câştigat 10 miliarde de dolari doar într-o singură zi

Autor: Florin Casota Postat la 30 octombrie 2017 25445 afişări

Bill Gates nu mai este cel mai bogat om de pe planetă, anunţă Bloomberg. Noul număr 1 a urcat patru locuri de la începutul anului

Bill Gates nu mai este cel mai bogat om de pe planetă. Miliardarul care l-a detronat a câştigat 10 miliarde de dolari doar într-o singură zi

Jeff Bezos l-a depăşit pe Bill Gates în clasamentul celor mai bogaţi oameni de pe glob. Vineri, 27 octombrie, acţiunile Amazon au sărit cu 13,5% după ce compania a anunţat rezultatele financiare. Bezos deţine aproape 80 de milioane de acţiuni la Amazon şi drept urmare, valoarea averii sale a crescut cu 10 miliarde de dolari în doar o zi. Astfel, miliardarul are acum o avere de aproape 94 de miliarde de dolari, în timp ce Bill Gates a rămas cu  88,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

 

2017 a fost un an foarte bun pentru şeful Amazon. De la începutul anului până acum, averea lui a crescut cu 28,5 miliarde de dolari. Doar Hui Ka Yan, preşedintele şi acţionarul majoritar al China Evergrande Group, dezvoltator imobiliar, a câştigat mai mult decât Bezos, nu mai puţin de 33,4 miliarde în acest an. 

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a mai fost ccel mai bogat om din lume în acest an, în iulie 2017, după ce preţurile acţiunilor Amazon au explodat înainte de anunţarea rezultatelor financiare, dar a fost depăşit din nou de către Gates după doar câteva ore.

Bill Gates, şeful Microsoft, a deţinut titlul de cel mai bogat om din lume din mai 2013.

Bezos deţine 17% din compania Amazon, ale cărei acţiuni au urcat cu 40% de la începutul anului până acum. Bezos a început anul pe locul patru şi de atunci l-a depăşit pe Amancio ORtega, fondatorul Inditex (Zara, Pull & Bear etc), şi pe Warren Buffett. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.