Drama unui antreprenor care va fi afectat de noul impozit pe cifra de afaceri: ”Voi plăti un impozit de şapte ori mai mare!”

Postat la 30 octombrie 2017 432 afişări

Măsura de instituire a impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele cu venituri de sub un milion de euro pe care Guvernul a anunţat-o pentru aplicare din 2018 împovărează companiile vizate şi va duce la dispariţia micilor întreprinzători, a afirmat pentru ZF Adriana Goleanu, acţionara Lotus95 Cosmetics, un producător local de cosmetice, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 2,6 milioane de lei (560.000 de euro).

Drama unui antreprenor care va fi afectat de noul impozit pe cifra de afaceri: ”Voi plăti un impozit de şapte ori mai mare!”

Firma Lotus95 Cosmetics a declarat un profit net de doar 19.157 de lei în 2016, iar în condiţiile unui impozit de 1% din cifra de afaceri, va însemna că trebuie să plătească 26.000 de lei impozit, de şapte ori mai mult.

 

„Asta înseamnă o împovărare pentru companii pentru că cifra de afaceri înseamnă şi cheltuială, ceea ce înseamnă că ai profit sau nu, plăteşti acel 1% şi practic acel 1% se duce şi pe cheltuiala ta, ca firmă. Îţi măreşti cheltuiala, fără să ai profit, nu e niciun avantaj. Nu ajută cu nimic companiile. Vor dispărea foarte  mulţi mici întreprinzători şiv or rămâne cei mari care au putere financiară”, a spus Adriana Goleanu.

 

Ea a explicat de ce, deşi este o întreprindere de producţie, are o marjă a profitului de doar 0,7% din cifra de afaceri. „Să pot să rezist în rafturile hipermarketurilor unde dau marfa, trebuie să fac produse cu un preţ scăzut, altfel nu pot să intru în magazin. La unele hipermarketuri, preţul este „impozitat” şi cu peste 50% din afacerile pe care le faci, care reprezintă contravaloare a serviciilor de punere la raft. Dau produse de 100.000 de lei, de exemplu, dar încasez doar 45%, din care trebuie să acopăr materia primă, costurile de producţie, cu salariile”, a spus ea.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.