Bilanţul dezastruos a celui mai mare incendiu de vegetaţie din istoria Texasului si al doilea cel mai mare incendiu din istoria SUA

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 02 martie 2024 20 afişări

Bilanţul dezastruos a celui mai mare incendiu de vegetaţie din istoria Texasului si al doilea cel mai mare incendiu din istoria SUA

Mii de vite au fost ucise în incendiul devastator din Texas, al doilea cel mai mare incendiu din istoria SUA. Flăcările, întinse pe o suprafaţă de peste 1,1 milioane de acri, au topit stâlpii de iluminat şi au distrus case.

Incendiul este izolat doar în proporţie de 5%, relatează BBC.

Locuitorii din nordul Texasului au fost avertizaţi că incendiul s-ar putea amplifica în weekend, alimentat de umiditatea scăzută şi de vânturile puternice.

În Oklahoma şi în Texas Panhandle au fost emise avertizări meteo de incendiu de sâmbătă până duminică la miezul nopţii.

Cea mai afectată regiune este Texas Panhandle, zona nordică a statului, unde se află mari ferme de vite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incendiu,
texas,
vite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.