Austria dă în judecată Marea Britanie la CJUE pentru a denunţa finanţarea unei centrale nucleare

Autor: Mihai Draghici Postat la 06 iulie 2015 112 afişări

Austria a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a denunţa oferirea de subvenţii comunitare pentru construirea unei centrale nucleare în Marea Britanie, afirmă oficiali guvernamentali britanici.

"Sunt puse la dispoziţie subvenţii pentru susţinerea unor tehnologii care sunt în interesul general al statelor membre UE. Dar nu este cazul energiei nucleare", a argumentat cancelarul Austriei, Werner Faymann, citat de BBC News online.

Guvernul de la Viena susţine că proiectul centralei nucleare de la Hinkley Point încalcă legislaţia europeană şi riscă să afecteze piaţa energiei.

În cadrul controversatului proiect, Marea Britanie va finanţa din fonduri europene construirea a două noi reactoare în sud-vestul regiunii Anglia.

Ca parte a acordului, Guvernul britanic va garanta un tarif fix pentru electricitate grupului francez EDF, care construieşte centrala nucleară.

Însă ministrul austriac al Mediului, Andrä Rupprechter, a argumentat că energia nucleară nu mai este eficientă din punct de vedere economic şi nu ar trebui resuscitată prin subvenţii de stat.

În pofida criticilor unor organizaţii ecologice şi a unor state UE, Comisia Europeană a aprobat proiectul în octombrie 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUSTRIA,
UE,
Marea BRITANIE,
centrala nucleara
/actualitate/austria-da-in-judecata-marea-britanie-la-cjue-pentru-a-denunta-finantarea-unei-centrale-nucleare-14552539
14552539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.