Liderii din zona euro se vor reuni marţi, la Bruxelles, pentru a discuta pe tema Greciei. O conferinţă telefonică va avea loc luni între Juncker, Tusk, Draghi şi Dijsselbloem

Autor: Gaidau Ion Postat la 06 iulie 2015 106 afişări

Un summit extraordinar cu participarea liderilor din zona euro va avea loc marţi, la Bruxelles, a anunţat duminică seara preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează Le Figaro în pagina electronică.

Un summit extraordinar european pe tema Greciei va avea loc marţi, la ora 18.00 (19.00, ora României), a anunţat Donald Tusk pe contul său de Twitter.

Summitul va avea loc la iniţiativa cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez François Hollande.

Liderul german şi cel francez au purtat o conversaţie telefonică, duminică seara, după anunţarea primelor rezultate parţiale ale referendumului din Grecia, care indică o victorie a taberei "nu".

O conferinţă telefonică pe tema Greciei va avea loc luni între Juncker, Tusk, Draghi şi Dijsselbloem

O conferinţă telefonică pe tema Greciei va avea loc luni între preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedintele BCE Mario Draghi şi preşedintele Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem, relatează Le Figaro în pagina electronică.

Comisia Europeană a anunţat, duminică seara, că a "luat act" de rezultatul referendumului din Grecia, încheiat cel mai probabil cu victoria taberei "nu", care se opune propunerilor creditorilor internaţionali (FMI, BCE şi UE).

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker "continuă consultările", urmând să participe luni la o conferinţă telefonică alături de preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedintele BCE Mario Draghi şi preşedintele Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem.

Marţi, Jean-Claude Juncker urmează să se exprime în "Parlamentul European, la Strasbourg".

La rândul său, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a denunţat pentru BFMTV referendumul care a avut loc în Grecia la iniţiativa premierului elen Alexis Tsipras.

"Premierul Alexis Tsirpas crede că se află într-o poziţie mai bună pentru negocieri, dar cred că e înşeală", a spus el.

"Optsprezece membri din UE sunt de acord cu propunerile formulate (de creditorii internaţionali). Grecii au spus nu, aceasta este democraţia. Acum Guvernul grec ar trebui să facă propuneri prin care să convingă celelalte guverne europene", a mai spus el.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 94,73 la sută din voturi, 61,28% dintre alegători au respins măsurile economice propuse de Grupul Bruxelles, iar 38,72% s-au pronunţat în favoarea acestora.

Prezenţa la urne a fost de 62,51%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
GRECIA,
/actualitate/liderii-din-zona-euro-se-vor-reuni-marti-la-bruxelles-pentru-a-discuta-pe-tema-greciei-o-conferinta-telefonica-va-avea-loc-luni-intre-juncker-tusk-draghi-si-dijsselbloem-14548667
14548667
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.