LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Armata roboţilor: Americanii investesc 1 miliard de dolari pentru a trimite roboţi pe câmpul de luptă alături de soldaţi

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 mai 2018 18346 afişări

Armata roboţilor: Americanii investesc 1 miliard de dolari pentru a trimite roboţi pe câmpul de luptă alături de soldaţi

Pentagonul investeşte aproximativ 1 miliard de dolari în următorii ani pentru a dezvolta roboţi pe care să îi introducă pe câmpul de luptă alături de soldaţi, potrivit Business Insider.

Armata americanilor utilizează deja o serie de roboţi pentru activităţi precum dezamorsarea bombelor şi pentru patrulare, însă noii roboţi vor putea îndeplini sarcini mai complexe, precum misiuni de recunoaştere detaliată şi detectarea armelor chimice.

Bryan McVeigh, managerul acestui proiect, a declarat pentru Bloomberg că nu are „niciun dubiu” că vor fi roboţi în toate armatele „în următorii cinci ani”.

„Trecem de la discuţiile legate de roboţi la construirea propriu-zisă şi la încadrarea în câmpul de luptă. Este un moment interesant pentru a dezvolta roboţi alături de armată”, a transmis McVeigh.

Luna trecută, armata americană a acordat un contract de 430 de milioane de dolari firmelor Endeavour Robotics şi QinetiQ. Endeavour a primit de asemenea în ultimele luni şi o serie de contracte de la Marină, încât Pentagonul încearcă să introducă roboţi în toate ramurile armatei.

Introducerea a cât mai mulţi roboţi în activităţile armatei şi pe câmpul de luptă ar trebui să uşureze viaţa soldaţilor şi să îi protejeze în faţa unor scenarii fatale.

Cu toate acestea, există o serie de îngrijorări din ce în ce mai mari cu privire la dezvoltarea roboţilor de luptă, în special atunci când vine vorba de roboţi autonomi.

Pe scurt,  specialiştii nu sunt confortabili cu ideea unor roboţi ucigaşi, care pot decide cine trăieşte şi cine nu pe câmpul de luptă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roboti,
lupta,
soldati,
armata,
americani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.