Profiturile Ryanair au crescut cu 10%, ajungând la 1,45 miliarde de euro

Postat la 21 mai 2018 32 afişări

Profiturile după impozitare ale Ryanair au crescut cu 10%, până la 1,45 de miliarde de euro, pentru anul fiscal încheiat la 31 martie, tarifele cu 3% mai mici stimulând creşterea traficului de pasageri cu 9%, la peste 130 de milioane de pasageri, arată un comunicat emis luni de companie.

Profiturile Ryanair au crescut cu 10%, ajungând la 1,45 miliarde de euro

În ciuda faptului că în septembrie 2017 compania aeriană s-a confruntat cu probleme privind anularea a 20.000 de zboruri din cauza grevelor piloţilor, a înregistrat un profit record de 1,45 de miliarde de euro, iar previziunile pentru anul fiscal următor sunt mai pesimiste, Ryanair aşteptându-se ca profitul său să scadă la 1,25 - 1,35 de miliarde din cauza preţurilor ridicate la combustibil şi a majorării costurilor cu angajaţii, se arată în document.

„Suntem încântaţi să raportăm o creştere de 10% a profitului, cu o marjă netă neschimbată de 20%, în ciuda reducerii cu 3% a tarifelor, într-un an de supracapacitate în Europa, conducând la un mediu mai slab al tarifului, creşterea preţurilor la combustibil, dar şi recuperarea din problemele de gestiune suferite în septembrie”, a precizat Michael O’Leary, CEO Ryanair.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.