Anunţ important al ANAF pentru toţi contribuabilii! Ce se va întâmpla în curând

Postat la 15 februarie 2018 68534 afişări

Anunţ important al ANAF pentru toţi contribuabilii! Ce se va întâmpla în curând

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că Fiscul cheltuie anual zece milioane de euro pe plicurile pe care le trimite contribuabililor, adăugând că se discută un set de propuneri la nivelul Guvernului pentru a evita o astfel de cheltuială.

 

„Vă dau un exemplu aşa, ca timp de cheltuială care trebuie să dispară urgent din zona publică. Fiscul ştiţi că trimite acele plicuri către contribuabili. Cheltuiala anuală pe această zonă este undeva la 10 milioane de euro. Un total nejustificat. Adică putem să aplicăm aici clar o măsură care să ducă la evitarea trimiterii prin poştă a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori, cei care sunt vizaţi nu le ridică de la Poştă. Noi emitem, dar ei nu ridică şi atunci este un exemplu mic, dar cumulat cu altele, veţi vedea că sunele sunt foarte mari”, a susţinut Teodorovici, la Parlament.

 

Ministrul de Finanţe a precizat că va analiza ce se poate face pentru ca toţi contribuabilii să poată comunica online cu Fiscul.

 

„Va fi un set de propuneri, îl discutăm la nivelul conducerii Guvernului şi vom comunica public toate aceste măsuri. Cei care spuneţi că nu au (Internet – n.r.), eu am următoarea abordare, repet, suntem în secolul XXI, într-un an destul de avansat. Nu putem să ţinem o ţară pe loc pentru unii sau alţii. Vom vedea pentru fiecare zonă în parte ce se poate face la nivelul administraţiei centrale şi locale, pentru ca toţi cei care sunt contribuabili să aibă acces să poată să comunice online cel puţin cu zona de Fisc. (…) O să vedeţi că soluţiile vor fi şi pentru zonele din vârful muntelui. O să vedeţi cât de frumos le aşezăm în practică”, a adăugat Eugen Teodorovici.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.