Radiocom începe implementarea televiziunii digitale terestre în România

Postat la 23 februarie 2019 237 afişări

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii Radiocom a semnat vineri contractul pentru furnizarea echipamentelor necesare implementării reţelei naţionale a Multiplexului 1 pe care vor fi transmise posturile publice de televiziune, informează un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor.

Radiocom începe implementarea televiziunii digitale terestre în România

Radiocom se află în portofoliul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI),

Proiectul de televiziune digitală terestră va fi implementat în 228 de staţii de difuzare şi va permite recepţia free-to-air a programelor operatorului naţional de televiziune de către aproximativ 94% din populaţia ţării.

Acest contract, în valoare de 59.371.706 lei fără TVA, reprezintă prima achiziţie în cadrul proiectului de implementare a televiziunii digitale terestre. Finanţarea întregului proiect este asigurată atât din surse externe – Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Alpha Bank România, cât şi din surse proprii ale Radiocom.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.