Ankara anchetează o scurgere de informaţii privind politica Turciei în Siria

Postat la 28 martie 2014 41 afişări

Un procuror din Ankara a deschis o anchetă privind condiţiile în care înregistrarea unei reuniuni în care oficiali turci evocă posibilitatea unei intervenţii militare în Siria a fost publicată joi pe Internet, anunţă vineri presa turcă.

Ankara anchetează o scurgere de informaţii privind politica Turciei în Siria

 Această "dezvăluire", produsă cu trei zile înaintea alegerilor municipale de duminică, a determinat Guvernul turc să ordone blocarea platformei YouTube.

În ultimele săptămâni, mai multe înregistrări compromiţătoare la adresa Guvernului islamo-conservator şi a premierului turc au fost publicate pe Internet.

Înregistrarea publicată joi pe Youtube prezintă o reuniune secretă, în care ministrul de Externe, Ahmet Davutoglu, şi şeful serviciilor de informaţii (MIT), Hakan Fidan, evocă scenariul unei operaţiuni secrete destinate să justifice o intervenţie militară a Turciei în Siria.

Ministerul turc de Externe nu a dezminţit organizarea reuniunii pe această temă, dar a afirmat că o parte a înregistrării a fost "manipulată".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ankara-ancheteaza-o-scurgere-de-informatii-privind-politica-turciei-in-siria-12351544
12351544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.