ANCOM vrea să simplifice procedura de autorizare a furnizării serviciilor de programe audiovizule

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 05 martie 2015 27 afişări

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) vrea să clarifice condiţiile de eliberare, modificare şi prelungire a licenţei de emisie sau a documentelor legate de licenţa de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, conform unui proiect de decizie.

"Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat spre consultare publică un proiect de decizie pentru modificarea procedurii de autorizare a furnizării serviciilor de programe audiovizuale. Prin aceste modificări, Autoritatea doreşte să clarifice condiţiile de eliberare, modificare şi prelungire a licenţei de emisie sau a documentelor ce sunt strâns legate de licenţa de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru (autorizaţia tehnică şi autorizaţia de asignare a frecvenţelor)", se arată într-un comunicat al autorităţii.

Modificările propuse vizează facilitarea procesului de eliberare a actelor administrative necesare autorizării furnizării serviciilor de programe audiovizuale de către ANCOM.

Astfel, autoritatea propune clarificarea articolului 3 din Decizia 629/2010 astfel încât utilizarea efectivă a frecvenţelor radio să fie permisă după obţinerea şi a autorizaţiei tehnice, aşa cum este prevăzut şi în Legea audiovizualului.

În cazul modificării licenţei de emisie a unui furnizor ca urmare a modificării datelor de identificare ale acestuia, ANCOM va actualiza automat, în 15 zile, şi autorizaţia tehnică a furnizorului.

Altă modificare propusă de ANCOM se referă la majorarea termenului limită pentru depunerea solicitărilor de prelungire a termenului de valabilitate a licenţelor de emisie, de la 30 la 45 de zile calendaristice.

"Această prelungire este necesară pentru a acorda titularilor posibilitatea de a se încadra în termenul stabilit şi cu prezentarea licenţei audiovizuale prelungite în mod corespunzător de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. De asemenea, o altă modificare propusă este ca verificările tehnice ale staţiei de emisie ce sunt efectuate de ANCOM să se facă în termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii sau completării, după caz, a documentaţiei prezentate de către furnizori pentru acordarea autorizaţiei tehnice", se mai spune în comunicat.

Pentru furnizarea serviciilor de programe audiovizuale în România, un furnizor trebuie să deţină o licenţă audiovizuală eliberată de Consiliul Naţional al Audiovizualului, iar de la ANCOM trebuie să primească o licenţă de emisie în cazul transmisiilor în format analogic sau o licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru în cazul transmisiilor serviciilor de programe de televiziune în sistem digital terestru, precum şi autorizaţia tehnică corespunzătoare.

Toate modificările propuse prin intermediul proiectului de decizie pentru modificarea şi completarea Deciziei ANCOM 629/2010 privind procedura de autorizare a furnizării serviciilor de programe audiovizuale pot fi accesate pe pagina web a instituţiei.

Persoanele interesate sunt invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 6 aprilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANCOM,
FRECVENŢE,
/actualitate/ancom-vrea-sa-simplifice-procedura-de-autorizare-a-furnizarii-serviciilor-de-programe-audiovizule-13934913
13934913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.