Iohannis a trimis Parlamentului decizia CSAT de staţionare a unor forţe ale armatei portugheze

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 04 martie 2015 1876 afişări

Preşedintele României a trimis, miercuri, Parlamentului decizia luată în CSAT privind staţionarea pe teritoriul României a unor forţe şi mijloace militare ale armatei portugheze, respectiv a patru avioane F-16 Falcon şi aproximativ 150 de militari şi civili, din misiunea Poliţiei Aeriene NATO.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre informare, conform legii, decizia luată în cadrul CSAT privind staţionarea pe teritoriul naţional a unor forţe şi mijloace militare ale armatei portugheze.

Astfel, în temeiul şi în condiţiile Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, preşedintele României a aprobat propunerile prim-ministrului referitoare la intrarea şi staţionarea pe teritoriul României, în perioada mai-iunie 2015, a patru avioane F-16 Falcon şi a personalului aferent (aproximativ 150 persoane, militari şi civili) în scopul pregătirii şi desfăşurării misiunilor de Poliţie Aeriană NATO.

Potrivit comunicatului de presă, Ministerul Apărării Naţionale împreună cu Ministerul Afacerilor Externe vor iniţia demersurile necesare pentru încheierea unor înţelegeri prin care să se stabilească aspectele de natură financiară, modalitatea de asigurare a sprijinului naţiunii gazdă şi aranjamentele de comandă-control în care pot acţiona forţele/mijloacele aeriene portugheze, inclusiv modul de intervenţie împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al României / NATO.

Preşedinţia menţionează că decizia a fost luată în cadrul şedinţei CSAT de marţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
NATO,
/actualitate/iohannis-a-trimis-parlamentului-decizia-csat-de-stationare-a-unor-forte-ale-armatei-portugheze-13932098
13932098
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.