Alin Tapalagă este noul director general al Porsche Inter Auto

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 ianuarie 2018 204 afişări

Alin Tapalagă este noul Director General al Porsche Inter Auto România, începând cu luna ianuarie a acestui an, revenind în ţară după o carieră internaţională impresionantă de şapte ani în cadrul companiei. Tapalagă îi urmează la conducerea Porsche Inter Auto România lui Peter Copetti, care şi-a încheiat mandatul de patru ani la finalul lunii decembrie 2017.

Alin Tapalagă este noul director general al Porsche Inter Auto

”Cei patru ani petrecuţi în cadrul Porsche Inter Auto România au reprezentat o experienţă extraordinară pentru mine, un parcurs ascendent constant, care a valorificat excelent ritmul de creştere a pieţei” a spus Peter Copetti. ”Alături de o echipă unită şi competentă, am găsit soluţii de dezvoltare atât pentru vânzări, cât şi pentru service, extinzându-ne portofoliul de clienţi şi de servicii şi asigurând profitabilitatea companiei.”

De pe 10 ianuarie, Peter Copetti preia conducerea operaţiunilor Porsche Inter Auto din Polonia, o piaţă cu vânzări de peste 500.000 de unităţi în 2017. El va administra o reţea de 15 dealership-uri, o echipă de 880 de angajaţi şi un volum de vânzări de 18.000 de maşini.

În România, Porsche Inter Auto a avut, la rândul său, o evoluţie foarte bună în ultimii patru ani. Pe piaţa de automobile noi, unde numărul de unităţi vândute anual a crescut de la 66.000 în 2013 la 135.000 în 2017, vânzările companiei au înregistrat o creştere de peste 90%. Acestor rezultate li s-au alăturat performanţele foarte bune ale activităţilor de service.

”Sunt onorat că rezultatele din România îmi aduc acum o nouă provocare pe o piaţă considerabil mai mare şi sunt bucuros că las în urmă o organizaţie performantă, capabilă în continuare să crească într-un ritm alert,” a spus Peter Copetti. ”Plec din Porsche Inter Auto România cu respect faţă de ţară, de oameni şi în special faţă de colegii mei care mi-au acordat încredere şi susţinere din prima zi de mandat până în ultima.”

Noul Director General al PIA România este un român – Alin Tapalagă – care s-a alăturat companiei Porsche Inter Auto România încă din anul 1998, celebrând, astfel, anul acesta, 20 de ani de activitate în cadrul Porsche Holding Salzburg.

Alin Tapalagă s-a mai aflat la conducerea retailerului auto în România până în anul 2011, într-o formulă de management în care era Director General alături de Dana Cortina. Ulterior, el a fost chemat de către Porsche Holding Salzburg să deschidă operaţiunile pe continentul sud-american, respectiv în Columbia. Activitatea din Columbia a început cu importatorul Volkswagen, ulterior compania preluând importul şi distribuţia pentru toate mărcile grupului, inclusiv pentru camioanele şi autobuzele VW şi MAN. Piaţa columbiană are drept caracteristică imprevizibilul, dar, cu toate acestea, înregistrează  vânzări anuale de 300.000 de unităţi. Produsele comercializate erau în mare parte de fabricaţie americană (Mexic, Brazilia, Argentina, SUA).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.