Dezastru pentru taximetriştii din Bucureşti. Ce surpriză le pregăteşte Firea companiilor

Postat la 11 ianuarie 2018 643 afişări

Taximetriştii independenţi vor fi coordonaţi printr-un dispecerat şi o aplicaţie a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Compania Transporturi, anunţă instituţia. Administratorul public al Capitalei a avut o întâlnire pe această temă cu taximetriştii independenţi.

Dezastru pentru taximetriştii din Bucureşti. Ce surpriză le pregăteşte Firea companiilor

"În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre beneficiile înfiinţării Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti SA, iar reprezentanţii taximetriştilor independenţi au salutat iniţiativa Primăriei de a crea prin această companie un dispecerat atât pentru taxi cât şi pentru alte tipuri de transport public. Taximetriştii independenţi şi-au exprimat intenţia de a fi arondaţi la acest dispecerat, precum şi la viitoarea platformă online (aplicaţie) a Companiei Municipale Managementul Transportului Bucuresti, explicând că arondarea la dispeceratul primăriei le oferă garanţia unui cadru legal de funcţionare", transmite Primăria Capitalei.

Una dintre propunerile reprezentanţilor taximetriştilor independenţi a fost ca reclamaţiile să se facă numai prin intermediul unui telverde, iar măsurile de sancţionare să fie luate de către Poliţia Locală.

La finalul anului trecut, regulamentul care reglementează activitatea de taxi în Bucureşti a fost modificată printr-o hotărâre a Consiliului General, printre reglementări fiind obligativitatea ca activitatea de taximetrie sa se faca exclusiv prin intermediul unui dispecerat autorizat. Proiectul privind modificarea şi completarea Regulamentului actual de taximetrie a fost pus de către Primăria Capitalei în dezbatere publică în 19 decembrie şi are termen de consultare până pe 7 februarie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.