Alexi Navalnâi, liderul opoziţiei ruse, arestat la Moscova în timpul unui protest anticorupţie

Autor: Mircea Olteanu Postat la 26 martie 2017 44 afişări

Alexi Navalnâi, principalul lider al opoziţiei ruse, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018, a fost arestat duminică în timpul unui protest anticorupţie pe care l-a organizat la Moscova, potrivit martorilor oculari, citaţi de postul BBC News online.

Protestatarii au încercat fără succes să împiedice arestarea lui Navalnâi, care le-a cerut manifestanţilor să continue demonstraţia.

Zeci de alte persoane au fost arestate în cursul protestelor anticorupţie care s-au desfăşurat în mai multe oraşe din Rusia, participanţii cerând şi demisia premierului Dmitri Medvedev.

Navalnâi a anunţat pe site-ul său că sunt anunţate demonstraţii în peste 80 de oraşe din Rusia, în pofida refuzului autorităţilor de a aproba cele mai multe din aceste evenimente.

Kremlinul a transmis vineri că planurile de organizare a unei demonstraţii în centrul Moscovei reprezintă o acţiune ilegală de provocare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
PROTEST,
CORUPŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.