Aleşii să nu fie pedepsiţi pentru angajarea rudelor la cabinet înainte de august 2013 - proiect

Postat la 08 mai 2016 77 afişări

Deputaţii PSD Florin Iordache şi Daniel Florea, împreună cu Marton Arpad, UDMR, au depus o iniţiativă legislativă de interpretare a Statutului care stipulează că aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese.

Aleşii să nu fie pedepsiţi pentru angajarea rudelor la cabinet înainte de august 2013 - proiect

Deputaţii argumentează că dispoziţiile alin 11 ale art 38 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor - potrivit căruia membrii familiei parlamentarilor ori rudele/afinii până la gradul al III-lea nu pot fi angajaţi ţn cadrul biroului parlametar -, aşa cum au fost modificate prin Legea nr.219/2013, nu se aplică retroactiv şi nu produc efecte juridice pentru actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite de deputaţi sau senatori înainte de intrarea în vigoare a acestor modificări.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alesii-sa-nu-fie-pedepsiti-pentru-angajarea-rudelor-la-cabinet-inainte-de-august-2013-proiect-15294037
15294037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.