Povestea antreprenorului care a crescut, într-un singur an, veniturile companiei sale de la 30.000 de dolari la 5 milioane

Autor: Florin Casota Postat la 08 ianuarie 2018 2624 afişări

Shawn Davis a participat la celebra emisiune din Statele Unite "Shark Tank" unde căuta un investitor care să creadă în ideea lui. El a plecat cu mâinile în buzunar, dar asta nu l-a oprit să-şi transforme ideea într-o afacere de milioane de dolari.

 Miliardarul Mark Cuban a declart că faptul că nu a investit în Davis este una dintre cele mai mari greşeli pe care le-a făcut în emisiune.

Totul a început de la faptul că fiica sa nu a mai vrut să mănânce carne după ce a văzut într-o revistă PETA felul în care erau chinuite animalele.

Davis a încercat să-şi convingă fiica că este ok să mănânce carne, însă nu a reuşit aşa că a începută să facă chiftele din fructe de mare deoarece creveţii sunt favoriţii fetei, dar şi soţiei lui Davis. A urmat o petrecere în familie pentru care a pregătit 40 de asemenea chiftele de burger şi i-a fost sugerat să îi vândă.

A propus produsul său la mai multe restaurante locale şi supermarketuri, dar a avut noroc doar în câteva restaurante. Mai departe, un prieten de-al său l-a înscris la emisiunea "Shark Tank" unde a ajuns în faţa juraţilor cu burgerii săi. Majoritatea au apreciat produsul culinar pregătit de Davis, însă nimeni nu a decis să investească.

Totuşi, după emisiune a primit "zeci de telefoane de la tot felul de oameni, printre care şi investitori serioşi". Shawn Davis a mărturisit că veniturile companiei sale au explodat de la 30.000 de dolari la 5 milioane de dolari în doar un an.

El a rămas în contact cu Marc Cuban, dar şi cu Daymond John, doi juraţi ai Shark Tank. Acum businessul merge ca pe roate, şi fiica lui Davis, de la care a început totul, este în ultimul an de facultate şi vrea să se întoarcă acasă pentru a-şi ajuta tatăl în business.

Acum mai multe restaurante au în ofertă burgerii lui Davis. De asemenea, el a deschis o reţea de restaurante numite Big Shakes Hot Chicken & Fish unde vinde burgerii de fructe de mare, dar şi alte specialităţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.