Marius Ghenea: Am vazut in acest an mult mai multi parinti petrecand timp suplimentar cu copiii lor

Postat la 30 decembrie 2009 56 afişări

Anul care tocmai se incheie ne-a pus si ne pune in continuare la incercare pe multi dintre noi, o incercare din care nu toti au iesit cu bine.

Obisnuiti cu cresteri semnificative de la un an la altul, obisnuiti cu o activitate profesionala atat de intensa incat nu mai era loc si pentru viata personala, am fost cu totii luati oarecum prin surprindere de acest an care a schimbat cumva ritmul vietii. Incepem sa ne intrebam care sunt lucrurile cu adevarat importante intr-un moment cand vestile proaste din economia si politica romaneasca par sa vina fara incetare din toate partile, iar prevestitorii apocalipsei sunt la orice colt de strada si la orice post de televiziune.

Paradoxal, tocmai din aceasta cauza 2009 a fost un an bun pentru revenirea la cateva valori traditionale ale familiei si la niste obiective personale de viata mai serioase, mai ales din cele fara implicatii materiale.

Am vazut in acest an mult mai multi parinti petrecand timp suplimentar cu copiii lor, eu numarandu-ma printre ei. Am vazut in acelasi timp si multe conflicte atat in mediul de afaceri, cat si la nivel personal, exacerbate de criza financiara, mai ales in cazul acelor parteneriate sau relatii bazate preponderent pe valori pecuniare, ce au avut ca rezultat schisme si divorturi.

Cred ca este o situatie care va continua si se va agrava in 2010, pentru ca multe dintre problemele si tensiunile acumulate deja anul acesta vor exploda in perioada urmatoare, mai ales ca vestile in plan economic nu par sa fie deloc bune. Pe de alta parte insa, pentru cei care ne-am obisnuit deja cu noua paradigma si am inteles cum sa intram in acest ritm nou de business si de viata, cred ca 2010 nu va mai fi o surpriza la fel de neplacuta, intrucat corectiile majore s-au intamplat deja, iar noi intram in anul ce vine linistiti si fara false asteptari, asa cum poate nu am fost pregatiti sa intram in 2009.

---

Marius Ghenea este presedinte al Fit Distribution.

--

Cititi si:

Bogdan Putinica, Enea: 2009 a fost cel mai incert an pe care il stiu

Daniel Guzu: Nu voi mai investi in imobiliare nici daca va fi cel mai mare boom posibil

Constantin Tampiza, Lukoil: Aproape in fiecare zi a plecat cate un sofer fara sa plateasca

Petru Craciun, Cegedim: Deciziile guvernamentale au avut efecte mult mai nocive decat criza economica

Valentin Ilie, Coldwell Banker: A fost un an fabulos

Ioan Niculae: A fost un an care a inceput prost, dar s-a terminat bine

Razvan Gheorghe, Cushman & Wakefield: Cand ai 100 de oameni pe care trebuie sa ii motivezi sa castige bani, nu ai voie sa clachezi

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marius Ghenea,
it&c,
online,
criza
/actualitate/afaceri/marius-ghenea-am-vazut-in-acest-an-mult-mai-multi-parinti-petrecand-timp-suplimentar-cu-copiii-lor-5230252
5230252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.