Bogdan Putinica, Enea: 2009 a fost cel mai incert an pe care il stiu

Postat la 30 decembrie 2009 114 afişări

Cred ca 2009 a fost anul cel mai incert pe care il stiu. Lucrurile se schimbau peste noapte. A fost anul in care cred ca unii dintre noi, printre care ma numar si eu, si-au dat examenul de manager, anul in care am invatat cu adevarat sa punem in aplicare experientele acumulate pana acum.

Profesional, afacerile au fost intr-o continua schimbare, din pacate negativa. Orice veste buna aproape ca nu se vedea in mormanul de ajustari. Surprinzatoare pentru mine a fost insa schimbarea de etica in afaceri, de la parteneri sau clienti de la care nu m-as fi asteptat. Am mai povestit despre negocieri facute de sus in jos doar pentru ca "piata mergea nu stiu cum", de reduceri nemaiauzite cerute sub pretextul "altfel inchidem" si tot asa. Oamenii astia nu se gandesc ca mai e viata si dupa criza?

Anul se incheie, din pacate, cu dezamagirile clasice aduse de mediul politic. Nu inteleg cum o tara intreaga se plange de toate lucrurile din jur, de la masurile economice si fiscale si pana la jafurile facute cu tupeu, dar totusi nu reusim sa gasim un lider care sa ne reprezinte, sa ne coaguleze si sa ne scoata din gaura asta neagra unde am intrat de cativa ani.

Pe plan personal, anul 2009 a fost un an al schimbarilor si al experientelor. Am avut ocazia sa vad cateva locuri din lumea asta unde in mod obisnuit nu as fi ajuns. Am dormit intr-un sat de papuasi in Papua Noua Guinee, am fost intr-un parc natural in Indonezia, unde am crezut ca sunt in paradis, si am reusit sa invat multe lucruri noi despre hobby-urile mele. Stiti filmul "The Pursuit of Happyness"?

---

Bogdan Putinica este director executiv al Enea Romania

--

Cititi si:

Daniel Guzu: Nu voi mai investi in imobiliare nici daca va fi cel mai mare boom posibil

Constantin Tampiza, Lukoil: Aproape in fiecare zi a plecat cate un sofer fara sa plateasca

Petru Craciun, Cegedim: Deciziile guvernamentale au avut efecte mult mai nocive decat criza economica

Valentin Ilie, Coldwell Banker: A fost un an fabulos

Ioan Niculae: A fost un an care a inceput prost, dar s-a terminat bine

Razvan Gheorghe, Cushman & Wakefield: Cand ai 100 de oameni pe care trebuie sa ii motivezi sa castige bani, nu ai voie sa clachezi

Marius Ghenea: Am vazut in acest an mult mai multi parinti petrecand timp suplimentar cu copiii lor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it&c,
Enea,
Bogdan Putinica
/actualitate/afaceri/bogdan-putinica-enea-2009-a-fost-cel-mai-incert-an-pe-care-il-stiu-5230191
5230191
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.