Cum arata cel mai nou mall din Romania (GALERIE FOTO)

Postat la 01 aprilie 2010 413 afişări

Deschis la finalul lunii martie, Atrium Center Arad este primul mall din oras dar si cel mai recent deschis centru comercial in tara, aceasta urmand sa fie ultima inaugurare a unui mall pentru mai mult de cinci luni.

Cu o suprafata inchiriabila de 30.000 de metri patrati, Atrium Center Arad este invingatorul cursei cu mall-uri din oras, unde se anuntasere, inainte de declansarea crizei economice globale, nu mai putin de sase centre comerciale de mari dimensiuni. Intre timp, doar Armonia Arad (parc de retail avand ca principale ancore Carrefour si Flanco) a mai fost deschis.

Desi s-a deschis la timp, potrivit termenului de inaugurare anuntat de catre dezvoltator, circa o treime din spatiile inchiriate de catre lanturile de magazine nu au fost deschise. "Unii comercianti aleg sa amane deschiderea unor magazine noi - chiar daca rateaza inaugurarea unor centre comerciale - evitand astfel sa functioneze pe perioada verii, cand vanzarile nu se asteapta sa fie spectaculoase", comenteaza Georgiana Andrei, directorul diviziei de retail din cadrul companiei de consultanta Colliers International.

In perioada urmatoare urmeaza a fi deschise magazine ale LC Waikiki, Jeans Club, Reserved, Cropptown, o sala de popice si biliard in luna mai iar operatorul de cinematografe Cinema City va deschide in luna august. Mall-ul are un grad de inchiriere de 92%, cei mai importanti chiriasi fiind Billa, C&A si New Yorker.

"Chiar daca un aradean ar merge de sase ori pe an la Parndorf (n.red. un outlet din Austria), am pierde cateva vizite", considera Adina Calinescu, country manager al Atrium Centers, dezvoltatorul proiectului. Mall-ul a facut, chiar cu o zi inainte de deschidere, obiectul unei tranzactii prin care Arcom, constructorul proiectului, a preluat 50% din acesta, tranzactia incluzand o componenta financiara de sase milioane de euro. Anterior, Michael Israeli, directorul general si unul dintre actionarii minoritati ai dezvoltatorului, preluase participatia fondului Carpathian de 75% din proiect. Atrium Centers mai are in plan dezvoltarea a trei mall-uri in Cluj - Napoca, Satu Mare si Baia Mare.

In Arad ar mai fi trebuit sa fie dezvoltate AFI Palace, chiar pe trotuarul de vizavi de Atrium - proiectul nu a fost inca inceput - Galleria, centru comercial aflat in constructie, care ar urma sa fie deschis in 2011 potrivit ultimelor informatii disponibile, un mall Tiago si un alt parc de retail, dezvoltatorul celui din urma fiind si dezvoltatorul Militari Shopping Center din Capitala, proiect in care se afla singurul magazin local al Decathlon.

Atrium Center Arad va fi ultimul mall care se va deschide in tara pentru cateva luni, 2010 fiind din acest punct de vedere un an sarac in materie de inaugurari de centre comerciale noi. Urmatorul mall care ar trebui deschis este Gold Plaza, in Baia Mare, inaugurarea fiind programata pentru toamna acestui an. Tot in acest an, BelRom ar mai trebui sa deschida doua parcuri de retail, in Drobeta Turnu Severin si in Botosani, Cocor Luxury Store ar urma sa se deschida in Capitala iar TriGranit a comunicat ca Polus Constanta va fi deschis la finalul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
Atrium Center Arad,
poze,
mall,
magazine
/actualitate/afaceri/cum-arata-cel-mai-nou-mall-din-romania-galerie-foto-5795956
5795956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.